Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za izkaz tržnega interesa na prizadetih in obenem nepokritih območjih po poplavah leta 2023 za obdobje treh let za gradnjo ali razširitev omrežij 4G ali 5G

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da na podlagi ZEKom-2 objavlja javni poziv vsem zainteresiranim investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja za izkaz tržnega interesa za gradnjo ali razširitev mobilnih omrežij 4G ali 5G v naslednjih treh letih. Nanaša se na pokrivanje z mobilnim signalom, ki bo omogočalo bitno hitrost najmanj 100 Mb/s v smeri proti končnemu uporabniku, in sicer na prizadetih območjih po poplavah leta 2023 in lokacijah znotraj teh območij, ki še niso ustrezno pokrita.

Izkazan tržni interes pomeni, da bo zainteresiran investitor v elektronska komunikacijska omrežja najkasneje v treh letih gradil mobilno omrežje 4G ali 5G, oziroma nadgradil obstoječe, da bo to omogočalo bitno hitrost z uporabniško izkušnjo najmanj 100 Mb/s v smeri proti končnemu uporabniku.

Rok za posredovanje podatkov je do 23. junija 2024 na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si, oziroma po priporočeni pošti na naslov: Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Več informacij o javnem pozivu in formatu poročanja je pripetem dokumentu št. 3822-2/2024/3.

Javni poziv za izkaz tržnega interesa je v skladu z novo pristojnostjo agencije pri testiranju tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava