Skoči do osrednje vsebine

Primerjava operaterjev, podatki na trgu elektronskih komunikacij in ostale informacije na AKOS portalih

Portal eAnalitik ponuja pregled stanja na trgu elektronskih komunikacij na uporabniku prijazen in pregleden način. Omogoča prikaze podatkov s trgov fiksne in mobilne telefonije, širokopasovnega dostopa do interneta, televizije, konvergenčnih storitev in medoperaterskega širokopasovnega dostopa skozi daljše obdobje (zadnjih 10 let), pri čemer si lahko glede na svoje potrebe in interese izberete časovno obdobje in kazalnike, ki vas zanimajo. Podatki, ki jih agencija pripravlja na podlagi četrtletnega poročanja aktivnih operaterjev, so prikazani v grafih in tabelah in jih je mogoče izvoziti oziroma natisniti.

Geoportal AKOS je osrednji spletni portal za dostop in pregledovanje prostorskih podatkov, med katerimi so podatki infrastrukture elektronskih komunikacij, omrežnih priključnih točk, pokritosti s fiksnimi in mobilnimi omrežji ter podatki o namerah o načrtovanih gradnjah gospodarske javne infrastrukture, ki jih agencija, z namenom spodbujanja souporabe in skupne gradnje infrastrukture, zbira neposredno od investitorjev.Vsi prostorski podatki so zbrani in prikazani na enem mestu, kar omogoča uporabnikom preverjanje možnosti omrežij in storitev elektronskih komunikacij na katerokoli lokaciji v Republiki Sloveniji. Poleg tega uporabnikom omogoča tudi številna dodatna orodja, med katerimi so najpomembnejša izdelava pregledne karte v PDF obliki in hitre spletne analize, s katerimi lahko prevzamejo različne podatke o omrežnih priključnih na nivoju občine ali naselja.

 

Portal infrastrukturnih investicij Agencije za komunikacijska omrežja in storitve omogoča enostavno objavo namer o načrtovani gradnji in pozivov zainteresiranim investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja in pripadajočo infrastrukturo, da izrazijo interes za vključitev elektronskih komunikacijskih omrežij in pripadajoče infrastrukture v načrtovanje oziroma za skupno gradnjo. Prav tako omogoča iskanje in pregledovanje objavljenih namer. Na portalu bodo objavljene tudi koristne informacije in obvestila s tega področja pristojnosti agencije. Namenjen je predvsem investitorjem v telekomunikacijsko in drugo gospodarsko javno infrastrukturo v Sloveniji.

Portal Primerjaj operaterje omogoča dostop do ponudb operaterjev (tako fiksnih kot tudi mobilnih) na enem mestu. To vam zagotavlja primerjavo ponudb glede na vaše potrebe. Z izbiro posameznih iskalnih parametrov poiščite ponudbe, ki so za vas najbolj primerne, nato pa se prek nudenih povezav do spletnih strani operaterjev z njimi podrobneje seznanite. Spletna stran je namenjena vsem fizičnim osebam, ki uporabljajo elektronske komunikacijske storitve, in je zgolj informativne narave. Če ste uporabnik širokopasovnega dostopa do interneta in želite izmeriti kakovost in prepustnost povezavezave, pa lahko to storite na portalu AKOS TestNet.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava