Skoči do osrednje vsebine

Za uporabnike storitev

Akt o digitalnih storitvah določa vrsto dolžnostnih ravnanj ponudnikov posredniških storitev, iz katerih neposredno ali posredno izhajajo tudi razna upravičenja prejemnikov storitev.

Uporabnikom morajo vsi ponudniki posredniških storitev zagotoviti možnost elektronske komunikacije prek enotne kontaktne točke na uporabniku prijazen način. Prav tako morajo biti uporabnikom v splošnih pogojih poslovanja na razumljiv način dane na voljo vse informacije glede omejitev, ki jih ponudniki posredniških storitev izvajajo v zvezi z informacijami uporabnikov. 

Večji obseg obveznosti velja za ponudnike storitev gostovanja in še posebej za ponudnike spletnih platform. Ponudniki storitev gostovanja morajo uporabnikom omogočiti možnost prijave nezakonitih vsebin in zagotoviti obrazložitev omejitev, uvedenih zoper uporabnike storitev, ponudniki spletnih platform pa morajo vzpostaviti tudi notranje sisteme za obravnavo pritožb uporabnikov storitev, sodelovati z organi za izvensodno reševanje sporov ter zagotavljati določene informacije o oglasih in priporočilnih sistemih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava