Skoči do osrednje vsebine

Agencija je pripravila javni posvet o prihodnosti digitalnega radia

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je izvedla javni posvet o prihodnosti digitalnega radia (DAB+) v Sloveniji. Predstavila je predvidene razpise za nova omrežja digitalnega radia z nacionalnim pokrivanjem (R4, R5), ter razpise za podelitev pravic za radijske programe.

Ključen poudarek posveta je bil, da bo z vzpostavitvijo novih omrežij predvidoma na voljo dovolj kapacitet za vse zainteresirane ponudnike, agencija pa namerava prve pravice podeliti še pred začetkom obratovanja novih omrežij. Agencija zaradi interesa objavlja celotno prezentacijo z javnega posveta, ki je v priponki.

Agencija tudi obvešča javnost, da nadaljuje z zbiranjem mnenj in predlogov izdajateljev radijskih programov, ki bi želeli vstopiti v omrežje DAB+ ali povečati območje razširjanja. Agencija želi v procesu zbiranja odzivov preveriti interes za nove pravice ter pridobiti mnenja izdajateljev o vprašanjih, povezanih z razvojem DAB+ v Sloveniji. Agencija vabi k oddaji predlogov in mnenj na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si (s pripisom: „novi DAB+ programski razpisi“).

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava