Skoči do osrednje vsebine

Poročilo o razvoju evropskega trga železniških storitev

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da je že na voljo zadnje poročilo o razvoju evropskega trga železniških storitev. Objavilo ga je Združenje neodvisnih regulatornih organov na področju železniškega prometa, IRG-Rail, katerega članica je agencija in je pri pripravi tega aktivno sodelovala.

Poročilo obravnava letni pregled razvoja trga in gospodarskih razmer v železniškem sektorju in omogoča časovno primerjavo glede razvoja in konkurenčnosti znotraj železniškega trga. Osredotoča se na vpliv pandemije COVID-19 na evropski železniški trg v letu 2021. V potniškem železniškem prometu se je obseg opravljenega dela, merjenega v potniških km, v primerjavi z letom 2019 zmanjšal za kar 41 %, kljub rahlemu upadu vlakovnih kilometrov, ki je znašal -4 %.

Mnogo manjši vpliv pandemije COVID-19 je bil pri tovornem prometu, kjer je bil izmerjen rahel upad vlakovnih kilometrov (-0,2 %), medtem ko se je obseg opravljenega dela (tonskih kilometrov) povečal za 1 %. Poročilo je v celoti dostopno na tej povezavi.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava