Skoči do osrednje vsebine

Strategija upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom

Radijske komunikacije vključujejo elektronske komunikacije po radijskih valovih in se nanašajo na komunikacije iz mobilnih, radiodifuznih, mikrovalovnih, satelitskih in drugih storitev.

Uredba načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov določa uporabo posameznih frekvenčnih pasov. Radijske frekvence se uporabljajo na podlagi splošne odobritve ali na podlagi odločbe o dodelitvi radijskih frekvenc. Podrobnejši pogoji za dodelitev in uporabo radijskih frekvenc v posameznih radiofrekvenčnih pasovih pa so določeni v načrtu uporabe radiofrekvenčnih pasov.

Registri vseh dodeljenih frekvenc so na voljo tukaj.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je v skladu z 3. odstavkom 3. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) dolžna pripraviti Strategijo upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom.

 

Objava odgovorov na pripombe in predloge k predlogu na predlog strategije upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024-2026

Objava pripomb k predlogu Strategije upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom za obdobje 2024 - 2026

Predlog Strategije upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024-2026

Objava predlogov in odgovorov na zastavljena vprašanja ob objavi zasnove Strategije upravljanja radiofrekvenčnega spektra 2024-2026

Zasnova Strategije upravljanja radiofrekvenčnega spektra za obdobje 2024-2026

 

Predhodne strategije so na voljo tukaj.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava