Skoči do osrednje vsebine

Za ponudnike storitev

Odgovorno in skrbno ravnanje ponudnikov posredniških storitev je bistvenega pomena za varno, predvidljivo in zaupanja vredno spletno okolje ter za to, da se državljanom EU in drugim osebam omogoči uresničevanje njihovih temeljnih pravic, zlasti svoboda izražanja in obveščanja, svoboda gospodarske pobude in pravica do nediskriminacije ter doseganje visoke ravni varstva potrošnikov. Uredba (EU) 2022/2065 o enotnem trgu digitalnih storitev in spremembi Direktive 2000/31/ES (Akt o digitalnih storitvah) določa nove obveznosti za ponudnike posredniških storitev. Obseg obveznosti ponudnikov je odvisen od vrste, velikosti in narave zadevne posredniške storitve.

Med posredniške storitve sodijo storitve izključnega prenosa, storitve predpomnjenja in storitve gostovanja, vključno s spletnimi platformami. Posebno kategorijo storitev predstavljajo zelo velike spletne platforme in zelo veliki spletni iskalniki.

Za ponudnike posredniških storitev, ki so mikro ali mala podjetja, kakor so opredeljena v Priporočilu 2003/361/ES, velja več izjem od obveznosti.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava