Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo operaterjem glede spremembe prepovedi prenosa oziroma distribucije določenih televizijskih programov in drugih medijskih storitev v lasti Ruske federacije

Evropska unija je z Uredbo Sveta (EU) 2022/2474 z dne 16. 12. 2022 o spremembi Uredbe (EU) št. 833/2014 o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini, v Prilogo XV vključila tudi subjekte NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV, Pervyi Kanal. Uredba tako razširja seznam programov s prepovedjo prenosa oziroma distribucije, saj nalaga operaterjem v EU tudi prepoved prenosa oziroma distribucije programa naštetih subjektov. Uredba tudi določa, da se začasno prekinejo vse licence ali dovoljenja za radiofuzijo ter dovoljenja ter ureditve za prenos in distribucijo s pravnimi osebami, subjekti ali organi iz priloge XV.

Uredba je objavljena v Uradnem listu Evropske unije L 322 I/1 z dne 16. 12. 2022 in je začela veljati dan po objavi v Uradnem listu Evropske unije. Besedilo je dostopno na povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava