Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo operaterjem o spremembi prepovedi prenosa oziroma distribucije določenih televizijskih programov in drugih medijskih storitev v lasti Ruske federacije

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da je Evropska unija z Uredbo Sveta (EU) 2024/1428 z dne 17. 5. 2024 o spremembi Uredbe (EU) št. 833/2014 o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini, v Prilogo XV vključila štiri nove subjekte s prepovedjo programov. To so: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestija in Rossiiskaja Gazeta. Uredba tako razširja seznam programov s prepovedjo prenosa oziroma distribucije, saj operaterjem v EU nalaga prepoved prenosa oziroma distribucije programa naštetih subjektov.

Uredba Sveta (EU) 2024/1428 je bila objavljena v Uradnem listu Evropske unije 17. 5. 2024. Besedilo je dostopno v povezavi. Identificirane so bile tudi naslednje domene, povezane s temi mediji, ki jih je mogoče blokirati, ne da bi kršili Uredbo o odprtosti interneta 2015/2120:

  • .voiceofeurope.com
  • .ria.ru
  • .iz.ru
  • .rg.ru

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava