Skoči do osrednje vsebine

Agencija gostila delegacijo strokovnjakov v okviru držav CEFTE

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je gostila delegacijo strokovnjakov držav v okviru Srednjeevropskega sporazuma o prosti trgovini (CEFTA). V delegaciji iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Moldavije, Severne Makedonije, Kosova in Srbije so bili strokovnjaki nacionalnega regulatornega organa za pošto in pa predstavniki ministrstev v teh državah, pristojni za področje poštnega sektorja.

V središču pogovorov je bila pomoč državam CEFTE pri implementaciji Uredbe EU o storitvah čezmejne dostave paketov Evropskega parlamenta in Sveta EU, katere namen je vzpodbujanje čezmejne trgovine, transparentnost cen v čezmejnem prometu in preprečevanje previsokih cen v čezmejnem prometu.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je predstavila slovensko izkušnjo pri implementaciji in izvajanju uredbe in udeležence srečanja seznanila s primeri dobre prakse pri implementaciji in izvajanju uredbe. V. d. direktorja agencije mag. Tanja Muha je ob tem izpostavila pomembnost sodelovanja med strokovnjaki, institucijami v EU in državami, ki so na poti v EU.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava