BEREC podpira ponudnike širokopasovnih storitev pri izvedbi blokiranja dostopa do ruskih spletnih strani Russia Today in Sputnik

Organ evropskih regulatorjev za elektronske komunikacije (BEREC) podpira ponudnike širokopasovnih storitev pri izvedbi sankcij blokiranja dostopa do ruskih spletnih strani. V okviru svoje vloge je zavezan k zagotovitvi regulatorne jasnosti in je v nedavni izjavi pojasnil, da Uredba o odprtosti interneta 2015/2120 ne predstavlja ovir pri izvrševanju sankcij EU pri blokiranju dostopa do ruskih novičarskih spletnih strani Russia Today in Sputnik. Prav tako je zavezan k tehnični podpori nacionalnim regulatorjem elektronskih komunikacij pri implementaciji Uredbe Sveta EU 2022/350.

BEREC razume obveznost blokiranja dostopa v širšem smislu, da se ta nanaša na vse spletne strani subjektov navedenih v prilogi 15 Uredbe 2022/350, kot tudi na omejitev zagotavljanja dostopa internetnih operaterjev do njihovih vsebin.

BEREC poudarja, da je omenjena uredba pravni akt, ki sodi med izjeme, navedene v tretjem odstavku 3. člena Uredbe o odprtosti interneta, blokiranje domen s pod-domenami, (kot na primer www.rt.com, francais.rt.com, *.sputniknews.com, sputniknewslv.com, sputniknews.gr, sputniknews.cn, itd..) pa je tako skladno s to izjemo dopustno.

BEREC verjame, da bodo vsi vpleteni prispevali k natančni in ažurni implementaciji sankcij EU.

Celotna izjava je dosegljiva na povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava