Skoči do osrednje vsebine

Rezultati javnega razpisa za zasebna 5G omrežja

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost o rezultatih javnega razpisa za dodelitev radijskih frekvenc za zasebna omrežja, ki je bil objavljen konec leta 2023. Na razpisu za omrežja v radiofrekvenčnih pasovih 2300 MHz in 3600 MHz za lokalno uporabo je kandidiralo devet ponudnikov za različna območja oziroma občine. Tako je agencija podelila frekvence v okviru prvega kroga, saj drugi krog z dražbo frekvenc ni bil potreben.

Ponudniki, ki so v okviru razpisa pridobili frekvence, bodo omogočili razvoj lokalnih radijskih omrežij ter naprednih brezžičnih storitev v frekvenčnih pasovih 2300 MHz in 3600 MHz. To bo prispevalo k izboljšanju kakovosti mobilnih komunikacij ter k spodbujanju inovacij na področju digitalnih tehnologij.

Agencija obenem obvešča javnost, da bodo preostale proste frekvence v občinah, za katere ni bilo interesa, vnovič na voljo v okviru razpisa konec leta 2024.

Več informacij in pregled ponudnikov, ki so uspeli pridobiti 5G frekvence za lokalno uporabo, vključno s cenami, je v povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava