Predlog priporočila v zvezi s postopki zagotavljanja pokrivanja nepokritih oziroma slabše pokritih območij z mobilnimi omrežji

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve objavlja predlog Priporočila zvezi s postopki zagotavljanja pokrivanja nepokritih oziroma slabše pokritih območij z mobilnimi omrežji. Predlog priporočila vsebuje aktivnosti, s katerimi se želi spodbuditi lokalne skupnosti in operaterje k proaktivnemu iskanju rešitev, ki lahko pripomorejo k boljši pokritosti Slovenije z mobilnimi omrežji in tako k zagotovitvi bolj kvalitetnih javnih mobilnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom. S predlogom priporočila agencija predlaga tudi ukrepe za okrepitev komunikacije med operaterji in lokalno skupnostjo. Agencija izraža pričakovanje, da je cilj doseganja čim boljše pokritosti ozemlja Republike Slovenije v interesu tako lokalnih skupnosti kot tudi operaterjev.


Agencija zainteresirano javnost vabi, da do vključno 7. 3. 2022 posreduje pripombe, predloge ali dopolnitve k predlogu priporočila.


Vse pripombe, predloge ali dopolnitve pošljite v navedenem roku na naslov AKOS, Stegne 7, 1000 Ljubljana, ali na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si. Pri tem se obvezno sklicujte na številko 0073-3/2022.


V zvezi s predlogom priporočila bo Agencija v ponedeljek, 28. 2. 2022 ob 13. uri preko videokonferenčnega sistema organizirala tudi javni posvet.


Vse, ki bi želeli biti prisotni najavnem posvetu, agencija vabi, da najkasneje do četrtka, 24. 2. 2022 (do konca dneva), svojo udeležbo prijavijo na elektronski naslov gasper.gabersek@akos-rs.si. Prijava naj vsebuje naslednje podatke:
-        ime in priimek udeleženca,
-        elektronski naslov (za posredovanje povezave do videokonference).


Vsem, ki bodo svojo udeležbo pravočasno prijavili in posredovali ustrezne podatke, bo agencija na danjavnega posveta na v prijavi navedeni elektronski naslov posredovala spletno povezavo do videokonference.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava