Skoči do osrednje vsebine

Agencija objavlja predlog smernic in informacij o postopkih za medomrežno povezovanje in operaterski dostop

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da je na podlagi osmega odstavka 130. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) pripravila predlog Smernic in informacij o postopkih za medomrežno povezovanje in operaterski dostop. Agencija v smernicah podaja usmeritve, kako naj operaterji, zlasti kateri nadzorujejo dostop do končnih uporabnikov, sodelujejo pri povezovanju javnih komunikacijskih omrežij za zagotovitev povezljivosti med obema koncema in omogočanja vzajemnega delovanja njihovih storitev.

Z  ZEKom-2 je v 313. členu agenciji naloženo, da v treh mesecih od uveljavitve tega zakona smernice in informacije o postopkih za medomrežno povezovanje in operaterski dostop objavi na svojih spletnih straneh.

Agencija vabi zainteresirano javnost, da do vključno 13. 3. 2023 posreduje pripombe, predloge ali dopolnitve k predlogu Smernic in informacij o postopkih za medomrežno povezovanje in operaterski dostop. Pripombe, predloge ali dopolnitve lahko pošljete na naslov: Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, p. p. 418, 1001 Ljubljana ali na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si.

Pri pošiljanju se obvezno sklicujte na številko 3824-2/2023.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava