Skoči do osrednje vsebine

Agencija nadgradila portal eAnalitik s podatki o trgu železniških storitev

Agencija obvešča zainteresirano javnost, da je na portalu eAnalitik odslej mogoče spremljati tudi podatke o trgu železniških storitev.  Na portalu eAnalitik je mogoče primerjati storitve v mednarodnem, notranjem in čezmejnem železniškem tovornem, pa tudi potniškem prometu. Ta primerjava je mogoča med posameznimi prevozniki, ki na omrežju javne železniške infrastrukture Republike Slovenije opravljajo prevozne storitve.

Prevoznike, ki opravljajo storitev tovornega prometa, se lahko med seboj primerja glede na količino prepeljanega blaga, opravljenega dela, števila dodeljenih vlakovnih poti ter realizacije dodeljenih vlakovnih poti. Na portalu najdete tudi podatke o tržnih deležih posameznih prevoznikov glede na količino prepeljanega blaga in glede na opravljeno delo ter trend gibanja pobrane uporabnine.

Zbrani so tudi podatki o potniškem prometu, in sicer, o številu prepeljanih potnikov in o opravljenem delu iz naslova izvajanja obvezne gospodarske javne službe oziroma iz naslova komercialnih voženj v mednarodnem in notranjem prometu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava