Skoči do osrednje vsebine

Medijska pismenost je kompetenca

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je na posvetu pod okriljem Zveze bibliotekarskih društev Slovenije, namenjenem medijski pismenosti, predstavila delo portala Medijska in informacijska pismenost.

Na posvetu je sodelovalo več strokovnjakov s tega področja, ki na različne načine in z mnogoterimi pristopi ter orodji pomembno prispevajo k stopnji ozaveščenosti širše javnosti o pomenu kritične ter premišljene uporabe medijskih vsebin in informacijskih tehnologij. Predstavljeni so bili posamezni projekti, ki si vsekakor zaslužijo pozornost, spremljanje ter njihovo uporabo s strani medijsko pismenega uporabnika sodobnih medijev in informacijskih tehnologij.

Obravnavane teme so ponudile širok nabor koristnih informacij s področja razumevanja fenomena medijskega opismenjevanja, pa tudi veliko konkretnih napotkov za varno uporabo sodobnih tehnologij. Zbrane so v publikaciji SeM@FoR, ki je izšla ob tej priložnosti in kjer poleg številnih zanimivih tem lahko preberete tudi vsebinske povzetke razpravljavcev ter predstavitve njihovih projektov, med drugim tudi prispevek agencije in predstavitev projekta MiPi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava