Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo vlagateljem vlog za radioamaterska dovoljenja, da za njihovo izdajo ni treba plačati upravne takse

Agencija obvešča vse vlagatelje vog za radioamaterska dovoljenja, da na podlagi drugega odstavka 2. člena Zakona o upravnih taksah za dokumente in dejanja v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki jih vodi agencija, ne zaračunava upravne takse. Šesti odstavek 32. člena Zakona o elektronskih komunikacijah pa določa, da imetniki radioamaterskih dovoljenj niso zavezanci za letno plačilo agenciji za uporabo radijskih frekvenc.   

V zadnjem obdobju je namreč agencija zasledila, da pri vlaganju vlog za podaljšanje/spremembo radioamaterskih dovoljenj, vlagatelji vlagajo izpolnjene vloge na starejših obrazcih (s prejšnjim poimenovanjem agencije APEK), na katerih se je zahtevalo tudi plačilo upravne takse. Nekateri vlagatelji so nakazali v preteklosti predpisane zneske na transakcijske račune, navedene na starih obrazcih, s katerimi pa upravlja država in ne agencija, zato jim agencija teh zneskov ne more vrniti.  

Agencija ponovno opozarja, da naj vlagatelji vlog uporabljajo predpisane obrazce, ki so objavljeni na spletni strani agencije. Prav tako naj ne vplačujejo zneskov za upravne takse, saj bodo težko prišli do povrnitve nepotrebno vplačanih sredstev.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava