Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv k prijavi predlogov za prejem naziva DigiVzornik.si 2023

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča zainteresirano javnost, da bo Ministrstvo za digitalno preobrazbo podelilo priznanje za izjemne dosežke pri uresničevanju vključujoče in trajnostne digitalne preobrazbe družbe in gospodarstva. Pričelo je z zbiranjem predlogov za prejem naziva DigiVzornik.si.

Prejemniki nazivov DigiVzornik.si so lahko fizične in pravne osebe ali projekti, ki so izjemno prispevali k digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva v Republiki Sloveniji. Pogoj za sodelovanje je opis dobre prakse, rešitve ali pristopa z najmanj enega področja strategije Digitalna Slovenija 2030 ali Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje:

  • gigabitna in druga digitalna infrastruktura;
  • digitalne kompetence in vključenost;
  • digitalna preobrazba gospodarstva;
  • pot v pametno družbo 5.0;
  • digitalne javne storitve.

Agencija ob tem dodaja, da s svojim delovanjem pomembno prispeva k povezljivosti in k ozaveščanju o pomenu kompetenc tudi na področju digitalizacije. Nedavno je organizirala delavnico, kjer je predstavnike gospodarstva in lokalnih skupnosti seznanjala z možnostmi digitalizacije, ki jo prinaša 5G tehnologija. Zasebna 5G omrežja bodo namreč na voljo v okviru razpisa, ki ga pripravlja agencija. Prav tako pomen digitalne vključenosti osvetljujejo tudi v okviru svojega portala Medijska in informacijska pismenost (MiPI).

Deležnike in zainteresirano javnost tako agencija obvešča tudi o možnosti prejema javnega priznanja in zahvale za izjemen prispevek k digitalni preobrazbi družbe ter spodbujanju inovacij v digitalizaciji, ki ga bo podelilo Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Predlogi morajo biti oddani do 2. novembra 2023, najkasneje do 16. ure z obrazcem za prijavo

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava