Skoči do osrednje vsebine

Nova24tv.si: Znova javni razpis z javno dražbo za dodelitev frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom

Agencija odgovarja novinarju portala Nova24tv.si Luki Peršu.

Hvala lepa za vaš odgovor, vendar imamo še nekaj vprašanj. Odgovorili ste nam, da je AKOS upošteval EECC pri javnem razpisu, nas zanima, kako ste upoštevali določila EECC pri javnem razpisu. Zato nas zanima sledeče:

  • Podaljšanje oziroma obnovitev odločb o dodelitvi radijskih frekvenc?
  • Obveznost izdelave ocene trga in njegovih konkurenčnih pogojev, ki jo izdelajo nacionalni regulatorni organi pred objavo novih javnih razpisov, glede na zahteve 52. člena EECC?
  • Prilagoditev razpisnih pogojev zahtevi EECC po določitev obročnega načina plačila?
  • Zavezo iz  47. člena EECC, ki pristojne organe zavezuje, da pred dodelitvijo ali obnovitvijo pravic jasno določijo pogoje za zagotovitev optimalne, najuspešnejše in najučinkovitejše uporabe radiofrekvenčnega spektra in katera od možnosti, ki jih za to daje EECC je bila uporabljena pri javnem razpisu?


Kot je agencija že odgovorila, je v javnem razpisu z javno dražbo za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev končnim uporabnikom upoštevala veljavno zakonodajo v RS ter usmeritve EECC. Razpisna dokumentacija je javno dostopna (tako kot tudi vsi drugi dokumenti iz predhodnega javnega posvetovanja z zainteresirano javnostjo) in si jo lahko vsakdo prebere. Ob tem agencija še dodaja, da je postopek javnega razpisa z javno dražbo določen v slovenski zakonodaji in je gotovo poznan potencialnim ponudnikom, ki imajo v tem postopku zagotovljeno tudi pravno varstvo.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava