Vabilo operaterjem k posredovanju ponudb za objavo na spletnem portalu komuniciraj.eu

Petek, 09.10.2015

Agencija v mesecu decembru 2015 načrtuje objavo prenovljenega spletnega portala komuniciraj.eu, ki bo končnim uporabnikom na enem mestu omogočil dostop do ponudb vseh operaterjev (tako fiksnih kot tudi mobilnih) in posledično primerjavo ponudb glede na njihove potrebe. Portal bo končnemu uporabniku omogočal, da z razvrščanjem ponudb na podlagi izbranih iskalnih parametrov v kratkem času pridobi čim več osnovnih informacij o paketih operaterjev, podrobne informacije pa bodo uporabnikom dostopne na spletnih straneh ponudnikov, do katerih bo portal nudil neposredno povezavo.

 

Agencija tako vabi k sodelovanju vse operaterje elektronskih komunikacijskih storitev v Republiki Sloveniji, saj želi na prenovljenem portalu zbrati čim večje število ponudb. Veljavne ponudbe v XML datotekah zbiramo do torka, 10. 11. 2015, posredujete pa jih lahko na elektronski naslov eva.kremesec@akos-rs.si.

 

V prilogi vabila se nahajata dokumenta z naslovom »Struktura XML datoteke za uvoz podatkov o storitvah operaterjev« ter »Navodila operaterjem v zvezi s posredovanjem podatkov za namen prenove spletnega portala ww.komuniciraj.eu«. Ob tem vam svetujemo, da pred pošiljanjem XML datoteke agenciji na spletnem XSD validatorju preverite njeno veljavnost, saj podatkov iz nepopolnih ali napačnih XML datotek ne bo mogoče objaviti.

 

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.