Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za izkaz tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku na celotnem območju RS

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da na podlagi ZEKom-2 objavlja javni poziv za izkaz tržnega interesa za gradnjo širokopasovnih omrežij naslednje generacije oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku, ki mu je na voljo 24 ur na dan, vsak dan, ne glede na število uporabnikov, ki prisotni v tem omrežju, na celotnem območju Republike Slovenije v naslednjih treh letih.

Izkazan tržni interes pomeni, da bo zainteresiran investitor v elektronska komunikacijska omrežja najkasneje v treh letih gospodinjstvom s priloženega seznama na njihovih naslovih omogočil omrežne priključne točke s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku, ki mu je na voljo 24 ur na dan, vsak dan, in to ne glede na število uporabnikov, prisotnih v tem omrežju. Gospodinjstvom, ki v času gradnje ne bodo zainteresirana za povezovanje v tako širokopasovno omrežje naslednje generacije, mora biti to povezovanje omogočeno kadarkoli v prihodnosti. Investitorji po izgradnji vpišejo zgrajene ali omogočene OPT v Evidenco omrežnih priključnih točk skladno s 15. členom ZEKom-2.

Rok za posredovanje podatkov je do 23. junija 2024 na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si, oziroma po priporočeni pošti na naslov: Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, Stegne 7, 1000 Ljubljana. Več informacij o javnem pozivu in formatu poročanja je v priloženem dokumentu št. 3822-3/2024/3.

Javni poziv za izkaz tržnega interesa je v skladu z novo pristojnostjo agencije pri testiranju tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava