Skoči do osrednje vsebine

BEREC vabi na javno poročanje po 57. plenarnem zasedanju

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da organ evropskih regulatorjev za elektronske komunikacije (BEREC) v četrtek, 14. decembra 2023, ob 14. uri, vabi na virtualno javno poročanje s predstavitvijo izsledkov iz 57. plenarnega zasedanja odbora regulatorjev BEREC, ki se bo odvijal ta teden v Varšavi. Prenos poročanja bo neposredno prek spletne strani BEREC, za povezavo pa je potrebna predhodna prijava.

BEREC bo predstavil potrjena in objavljena poročila s plenarnega zasedanja odbora regulatorjev:

  • okvir, povezan z avtorizacijo mednarodne povezljivosti infrastrukture,
  • okoljska preglednost digitalnih proizvodov in storitev,
  • krepitev kibernetskih sposobnosti EU.

Predstavljeni bosta tudi študiji:

  • razvoj dinamike konkurence podjetij, ki zagotavljajo stolpno in dostopovno infrastrukturo, ne pa tudi maloprodajnih storitev elektronskih komunikacij,
  • trendi in politično/regulatorni izzivi prehoda v oblačne in virtualne storitve ter programska okolja v telekomunikacijah.

Predsedovanje organu BEREC bo s strani grškega regulatorja, ki je temu evropskemu regulatornemu organu predsedoval letos, predano hrvaškemu (HAKOM). Ta bo BERECU predsedoval v letu 2024. Podane bodo še informacije o izbirnem postopku za novega direktorja Urada BEREC.

Deležniki bodo lahko zastavljali vprašanja, ki jih je možno poslati tudi vnaprej na: communications@berec.europa.eu, ali jih oddati ob prijavi na dogodek. Rok za oddajo vprašanj je 13. december 2023. Dodatne informacije o dogodku so na voljo na povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava