Skoči do osrednje vsebine

AKOS podpisal memorandum o sodelovanju s kosovskim regulatorjem ARKEP

Direktorica agencije, mag. Tanja Muha, in predsednik upravnega odbora ARKEP Nazim Rahimi

Direktorica agencije, mag. Tanja Muha, in predsednik upravnega odbora ARKEP Nazim Rahimi

Direktorica agencije, mag. Tanja Muha, in predsednik upravnega odbora ARKEP Nazim Rahimi sta danes v Ljubljani podpisala memorandum o sodelovanju, ki bo tudi formalno uredil prihodnje sodelovanje med regulatorjema.

S podpisom memoranduma sta se predstavnika AKOS in ARKEP zavezala k redni izmenjavi javno dostopnih podatkov o dejavnostih slovenskega in kosovskega regulatorja ter o nacionalnih trgih elektronskih medijev, informacij glede razvoja politik in strategij na področju regulacije elektronskih medijev v svojih državah ter informacij o svojih nacionalnih predpisih s področja elektronskih medijev.

Primarni namen obiska, med katerim so strokovnjaki obeh strani izmenjali izkušnje in dobre prakse s področja elektronskih komunikacij, je bil poglobitev medsebojnega sodelovanja med agencijama, to sodelovanje pa je bilo formalizirano tudi v obliki podpisanega memoranduma o sodelovanju. Memorandum nima pravnih posledic za delovanje agencije. So pa v njem opredeljena področja skupnega delovanja, ki bo obsegalo izmenjavo izkušenj in praks na področju regulacije trgov ter različne oblike skupnih strokovnih izobraževanj, udeležb na različnih mednarodnih konferencah in simpozijih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava