Skoči do osrednje vsebine

Agencija vabi na predstavitev številke 116

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča zainteresirano javnost, da bo organizirala predstavitev številk 116 za dostop do družbeno koristnih telefonskih storitev.  Potekala bo  20. novembra 2023 ob 10. uri, na sedežu agencije, Stegne 7, Ljubljana, v sejni sobi v 1. nadstropju.

Agencija bo predstavila nacionalni register 116 številk in Javni poziv za pridobitev mnenj zainteresirane javnosti glede dodelitve treh številk skrajšanega izbiranja iz območja 116, namenjenih dostopu do usklajenih storitev z družbeno vrednostjo, ki bo objavljen na spletni strani agencije.

Namen dogodka je predstaviti vse prednosti številk skrajšanega izbiranja iz območja 116 ter se jih seznaniti s primeri dobre prakse organizacij, ki že izvajajo storitve na teh številkah in spodbuditi k izrazu interesa za pridobitev 116 številke, kar bo možno v okviru Javnega poziva za pridobitev mnenj zainteresirane javnosti glede dodelitve treh številk skrajšanega izbiranja.

Predstavniki uporabnikov številk, ki se začnejo z 116, to so Telefon za otroke in mladostnike - Zveza prijateljev mladine Slovenije in Telefon za klic v duševni stiski - Društvo Zaupni telefon Samarijan, bodo na dogodku delili svoje izkušnje z uporabo številk 116 in storitve, ki jih izvajajo.

Zaradi organizacije dogodka prosimo za potrditev udeležbe z imenovanjem udeležencev na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si s sklicem na številko 38210-7/2023, do 17. novembra 2023.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava