Skoči do osrednje vsebine

Agencija vabi na delavnico na temo skupne uporabe infrastruktur

Pokritost čim večjega dela prebivalcev in gospodarstva Slovenije z modernimi, hitrimi komunikacijskimi omrežji, je ključnega pomena za gospodarski in splošni razvoj v sodobni digitalni družbi, ki vedno bolj temelji na vsesplošni uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije in interneta na vseh področjih družbenega življenja ter ustvarjanja. Širokopasovna infrastruktura, ki je dostopna vsakomur na celotnem ozemlju Slovenije, pa je predpogoj za enakomeren razvoj, zmanjševanje digitalne ločnice in vključenost vseh v sodobne družbene tokove.

S skupno uporabo gospodarske javne infrastrukture lastnik infrastrukture poskrbi za njeno večjo izkoriščenost, hkrati pa investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja predvsem finančno, poleg tega pa tudi časovno in organizacijsko olajša gradnjo. Nenazadnje pa skupna uporaba obstoječih infrastruktur prinaša tudi trajnostne prednosti za vse državljane, saj se na ta način zmanjšuje količina posegov v okolje.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS se vsega tega zaveda, obenem pa ob komunikaciji z investitorji v elektronska komunikacijska omrežja in drugimi infrastrukturnimi operaterji opaža, da pri uporabi določb ZEKom-1 glede skupne uporabe prihaja do zapletov ali nepotrebnih ovir, ki se kažejo na trgu, pa tudi v sporih pred agencijo. Zaradi tega agencija pripravlja priporočila v zvezi s skupno uporabo infrastrukture. In ker želi že v pripravo osnutka kar najbolj vključiti tudi zainteresirano javnost, organizira delavnico na temo odprtih vprašanj glede skupne uporabe obstoječih infrastruktur za potrebe postavitve novih elektronskih komunikacijskih omrežij.

Delavnica bo v ponedeljek, 28. februarja 2022, ob 13h. Potekala bo virtualno, prek platforme webex. Zainteresirano javnost vljudno vabimo, da se delavnice udeleži, svoj interes pa potrdi na elektronski naslov agencije: info.box@akos-rs.si ali na: primoz.ursic@akos-rs.si, najkasneje do petka, 25. februarja 2022, do 11. ure. Prijavljenim bo na elektronski naslov posredovana webex povezava do sestanka. Število udeležencev ni omejeno.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava