Skoči do osrednje vsebine

Stališče agencije o spletni strani za nakup vozovnic za vlak po Sloveniji

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije pojasnjuje, da je vodila postopek nadzora nad domnevno nepravično in diskriminatorno obravnavo potnikov pri nakupu IJPP vikend vozovnic prevoznika Slovenske železnice - Potniški promet.

Po mnenju agencije je bila spletna stran netransparentna, opcija nakupa vikend vozovnic po znižani ceni, torej s 75 % popustom, pa ni bila jasno označena. Potniki tako po vstopu na spletno stran prevoznika (https://eshop.sz.si/) niso bili dovolj jasno seznanjeni z možnostjo nakupa subvencioniranih vozovnic.

Tekom postopka pa je prevoznik Slovenske železnice - Potniški promet svojo spletno stran prenovil in pri nakupu vozovnic dodal besedilo "IJPP vozovnice so na voljo pod zavihkom IJPP na kartico", kar potnikom ob vstopu na spletno stran omogoča boljši pregled različnih možnosti za nakup vozovnic. Dodana je tudi možnost nakupa vozovnic »Turist vikend - 30 %«, kar omogoča takojšnjo primerjavo med možnostjo nakupa vikend vozovnic, to je med IJPP vikend vozovnico s 75 % popustom in pa med Vikend vozovnico s 30 % popustom. Prav tako se na spletni strani odpre pojavno okno, ki potnike opozarja, naj pred nakupom vozovnice preverijo aktualno stanje v prometu in vozni red, saj vozni red v spletni trgovini ne vključuje morebitnih posebnosti v prometu.

Agencija je tako postopek ustavila, odločba je dostopna na povezavi. Agencija pa si bo še nadalje prizadevala za zagotavljanje najvišje ravni varstva končnih uporabnikov - potnikov v železniškem prometu. Več o pravicah potnikov v železniškem prometu je na voljo na spletni strani agencije.

 

Aktualne novice

Ni novic za prikaz.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava