Skoči do osrednje vsebine

Svetovna radijska konferenca WRC -23 zaključena

Delegacija Republike Slovenije na Svetovni radijski konferenci WRC -23

Člani delegacije Republike Slovenije na Svetovni radijski konferenci WRC -23

V Dubaju v Združenih arabskih emiratih se je v organizaciji Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU) zaključila Svetovna radijska konferenca WRC – 23. Postavila je temelje za inovacije v svetu radiokomunikacij. Udeleženci z vsega sveta so razpravljali o vprašanjih uporabe spektra za različne tehnologije, izzivih povezanih z digitalno transformacijo ter razvoju novih tehnologij.

Med ključnimi dosežki konference je dogovor o usmeritvah za nadaljnji razvoj 5G omrežij, ki bodo povečala zmogljivosti mobilnih komunikacij. Prav tako so se dotaknili vprašanj glede vesoljskih komunikacij, varnosti na spletu ter uporabe radijskih frekvenc za trajnostne tehnologije.

Zaključek WRC-23 v Dubaju pomeni pomemben korak naprej v oblikovanju prihodnosti svetovnih radiokomunikacij. Strateški cilj  Slovenije  o ščitenju slovenskih  satelitov je bil dosežen, prav tako se je za državo uspešno končal dogovor o uvajanju širokopasovnih mobilnih komunikacij.

Svetovna radijska konferenca je organizirana vsake tri do štiri leta z namenom, da se določijo pogoji za nadaljnji razvoj radijskih komunikacij in oblikuje globalni okvir za učinkovito upravljanje radijskega spektra, kar je ključno za delovanje sodobne družbe.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava