Skoči do osrednje vsebine

Sklep 06106-193/2023/4

Številka odločbe: Sklep 06106-193/2023/4
Naziv odločbe: Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem sedmega odstavka 209. člena ZEKom-2 (navajanje pravnega pouka v končni odločitvi operaterja o ugovoru uporabnika)
Zavezanec:
Datum izdaje odločbe:
Vrsta odločbe: Inšpekcijski nadzor

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je v postopku nadzora v zvezi z izvajanjem obveznosti iz sedmega odstavka 209. člena Zakona o elektronskih komunikacijah izdala sklep, s katerim je postopek inšpekcijskega nadzora ustavila, saj v postopku ni bila ugotovljena kršitev nadzorovane določbe (in tudi ne katerekoli druge določbe). V izvedenem inšpekcijskem postopku se je izkazalo, da je zavezanec reklamacijo zadevnega uporabnika obravnaval in v njej vsebinsko odločal dne 2. 10. 2023 in ne 21. 9. 2023, kot je izhajalo iz prijave, ter da je v elektronskem sporočilu z dne 2. 10. 2023 zadevnega uporabnika seznanil z okoliščino, da gre za njegovo končno odločitev, in v pravnem pouku pojasnil možnosti uvedbe postopka pred agencijo ter navedel rok za vložitev takšnega predloga, kar pomeni, da je ravnal skladno z določbo sedmega odstavka 209. člena ZEKom-2.

Pristojnosti agencije

Agencija je pristojna za reševanje sporov med operaterji glede tehničnih in komercialnih vprašanj operaterskega dostopa oz. medomrežnega povezovanja.

Preberite več

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava