Skoči do osrednje vsebine

Sklep 06106-17/2022/7

Številka odločbe: Sklep 06106-17/2022/7
Naziv odločbe: Nadzor v zvezi z izvajanjem drugega odstavka 129. člena ZEKom-1 (odstop od naročniške pogodbe ob spremembi pogojev)
Zavezanec:
Datum izdaje odločbe:
Vrsta odločbe: Inšpekcijski nadzor

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je v postopku nadzora v zvezi z izvajanjem obveznosti iz drugega odstavka 129. člena ZEKom-1 izdala sklep, s katerim je postopek inšpekcijskega nadzora zoper zavezanca ustavila. Agencija je ugotovila, da vsebina obvestil zavezanca ni skladna z drugim odstavkom 129. člena ZEKom-1, saj iz obvestil izhaja, da mora naročnik ob prekinitvi naročniškega razmerja zaradi spremenjenih pogojev iz naročniške pogodbe vrniti sorazmerni delež prejetih ugodnosti. Vendar je zavezanec v času trajanja predmetnega postopka spremenil način objave obvestil tako, da ravnanje zavezanca sedaj izpolnjuje zahteve drugega odstavka 129. člena ZEKom-1, zato je agencija postopek ustavila.

Pristojnosti agencije

Agencija je pristojna za reševanje sporov med operaterji glede tehničnih in komercialnih vprašanj operaterskega dostopa oz. medomrežnega povezovanja.

Preberite več

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava