Skoči do osrednje vsebine

Odločba 06106-214/2022/6

Številka odločbe: Odločba 06106-214/2022/6
Naziv odločbe: Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem drugega odstavka 130. člena ZEKom-1 (obdobje vezave pri sklenitvi naročniške pogodbe)
Zavezanec:
Datum izdaje odločbe:
Vrsta odločbe: Inšpekcijski nadzor

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je v postopku nadzora v zvezi z izvajanjem obveznosti iz drugega odstavka 130. člena Zakona o elektronskih komunikacijah izdala sklep, da se postopek inšpekcijskega nadzora zoper zavezanca ustavi, ker je ugotovila, da določilo v 2. členu aneksa k naročniški pogodbi: »Naročnik in T-2 se dogovorita za izgubo posebne ugodnosti v višini razlike med mesečno naročnino po akcijski ceni in mesečno naročnino po ceni/ah na rednem ceniku v akcijskem obdobju za vse mesece, za katere je naročniku priznana akcijska cena, v primeru, če naročnik prekine oz. odstopi od naročniške pogodbe pred potekom dogovorjenega obdobja.« ne predstavlja takšnega pogoja za prekinitev naročniške pogodbe, ki bi naročnika odvračal od zamenjave izvajalca storitev v smislu drugega odstavka 130. člena ZEKom-1.

Pristojnosti agencije

Agencija je pristojna za reševanje sporov med operaterji glede tehničnih in komercialnih vprašanj operaterskega dostopa oz. medomrežnega povezovanja.

Preberite več

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava