Skoči do osrednje vsebine

Odločba 06106-38/2020/16

Številka odločbe: Odločba 06106-38/2020/16
Naziv odločbe: Nespoštovanje obveznosti (iz 158. člena ZEKom-1) v zvezi z izvajanjem telefonskih govornih klicev za neposredno trženje
Zavezanec:
Datum izdaje odločbe:
Vrsta odločbe: Inšpekcijski nadzor

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je v postopku nadzora, v zvezi z izvajanjem obveznosti iz 158. člena ZEKom-1, naložila, da mora:

1. Zavezanka družba Proaktiv Plus, d.o.o., Leskoškova cesta 9E, 1000 Ljubljana naslednji dan od dneva vročitve te odločbe odpraviti ugotovljene kršitve tretjega odstavka 158. člena ZEKom-1 pri uporabi telefonskih govornih klicev za neposredno trženje na način, da izvaja telefonske govorne klice za neposredno trženje le na tiste telefonske številke, za katere je pridobila soglasje naročnika ali uporabnika za njihovo uporabo v trženjski namen.


 2. Zavezanka mora najkasneje v roku 5 dni od vročitve te odločbe poslati agenciji pisno obvestilo o izpolnitvi ukrepa iz 1. točke izreka te odločbe.

 

Pristojnosti agencije

Agencija je pristojna za reševanje sporov med operaterji glede tehničnih in komercialnih vprašanj operaterskega dostopa oz. medomrežnega povezovanja.

Preberite več

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava