Skoči do osrednje vsebine

Agencija odgovarja na vprašanje TV Slovenija o posledicah morebitnega stečaja operaterja elektronskih komunikacij za naročnike

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije objavlja odgovor na vprašanje novinarja TV Slovenija, Florjana Zupan.

Kaj se zgodi z uporabniki, če na primer T2 pristane v stečaju?


Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije v zvezi z vašim vprašanjem pošilja pojasnilo. Pravne posledice stečajnega postopka nastopijo z oklicem stečajnega postopka. Do takrat se za operaterjeve naročnike ne spremeni nič.


V primeru stečajnega postopka ni zakonskih pogojev za avtomatično prenehanje naročniških pogodb s končnimi uporabniki. Odločitev o tem, ali bi bile pogodbe z dobavitelji in drugimi sopogodbeniki odpovedane, je v rokah stečajnega upravitelja.


Sodišče je v preteklosti v postopku stečaja omenjenega operaterja že dovolilo nadaljevanje poslovanja stečajnega dolžnika, ki je posledično svojo dejavnost in storitve nemoteno opravljal ves čas trajanja stečajnega postopka. Agencija posledic za naročnike in za veljavnost njihovih pogodb takrat ni zaznala.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava