Skoči do osrednje vsebine

Predlog Zakona o dostopnosti do proizvodov in storitev za invalide prinaša novosti tudi za ponudnike elektronskih komunikacij

Na portalu e-uprava je bil na povezavi: e-uprava.gov.si/drzava-in-druzba/e-demokracija/predlogi-predpisov/predlog-predpisa.html objavljen predlog Zakona o dostopnosti do proizvodov in storitev za invalide, ki v slovenski pravni red prenaša Direktivo (EU) 2019/882 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 17. aprila 2019 o zahtevah glede dostopnosti za proizvode in storitve (32019L0882).

Predlog zakona prinaša nekaj novih obveznosti za ponudnike elektronskih komunikacijskih storitev in dodatne zahteve glede dostopnosti storitev. Obveznosti ponudnikov se nanašajo predvsem na dostop do avdiovizualnih medijskih storitev na podlagi predpisanih standardov, ki bi invalidom omogočali kakovostno spremljanje avdiovizualnih medijskih storitev. Predlog zakona določa obveznosti ponudnikov storitev e-knjige in nadzorne organe, ki bodo obveznosti nadzirali.

Na področju dostopnosti elektronskih komunikacijskih storitev zakon uvaja obveznost zagotavljanja negovorjene komunikacije, zagotavljanje storitev celotnega pogovora, kadar je ob glasovni komunikaciji na voljo tudi video, ter nove obveznosti pri zagotavljanju komunikacije v sili.  

Svoj komentar na predpis v pripravi lahko oddate do 3.3.2022.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava