Skoči do osrednje vsebine

Agencija gostila srečanje strokovne delovne skupine CEPT/ECC

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je kot članica mednarodne organizacije CEPT/ECC gostila dvodnevno hibridno srečanje strokovne delovne skupine NaN1, ki obravnava specifične tematike v zvezi s številskim prostorom.
V okviru skupine NaN1, ki ji trenutno predseduje italijanski regulator elektronskih komunikacij (AGCOM), se razvijajo učinkovite politike za upravljanje načrtov oštevilčenja, naslavljajo se izzivi v okviru novih storitev in aplikacij ter spodbuja trajnostno uporabo številskih virov. Tema tokratnega srečanja je bila predvsem revizija aktualnih CEPT priporočil na področju eksteritorialne uporabe elementov oštevilčenja, naslavljanje komunikacije tehnologije M2M/IoT in harmoniziranega upravljanja kod mobilnega omrežja (MNC).
Odbor za elektronske komunikacije (ECC) sicer združuje 46 držav za razvoj skupnih politik in predpisov na področju elektronskih komunikacij in sorodnih aplikacij za Evropo ter za zagotavljanje osrednje točke za informacije o uporabi spektra. Njegov glavni cilj je uskladiti učinkovito uporabo radijskega spektra, satelitskih orbit in številskih virov po vsej Evropi. Aktivno sodeluje na mednarodni ravni in pripravlja skupne evropske predloge za zastopanje evropskih interesov v Mednarodni telekomunikacijski zvezi (ITU) in v drugih mednarodnih organizacijah.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava