Skoči do osrednje vsebine

Agencija vabi na predstavitev usmeritev za pripravo načrtov izboljševanja dostopnosti do avdiovizualnih medijskih storitev za invalide

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije vabi vse ponudnike avdiovizualnih medijskih storitev in predstavnike invalidskih organizacij na srečanje, ki bo potekalo 8. decembra 2022 ob 13. uri virtualno prek platforme webex.

Skladno z drugim odstavkom 14.a člena Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (Uradni list RS, št. 87/11, 84/15 in 204/21; ZAvMS) in skladno s prvim odstavkom 42. člena prehodnih in končnih določb Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (Uradni list RS, št. 204/21; ZAvMS-B), so vsi ponudnikiavdiovizualnih medijskih storitev dolžni najkasneje do 31. 12. 2022 agenciji posredovati načrt izboljševanja dostopnosti za invalide za obdobje 2022-2024. V ta namen je agencija pripravila obrazec »Načrt dostopnosti avdiovizualnih medijskih storitev za triletno obdobje 2022-2024« in »Navodila za izpolnjevanje načrta dostopnosti avdiovizualnih medijskih storitev za obdobje 2022-2024«, dostopna na spletni strani agencije.

Agencija organizira srečanje z namenom, da se predstavniki ponudnikov avdiovizualnih medijskih storitev in predstavniki invalidskih organizacij seznanijo z vsebino obrazca, da predstavniki invalidskih organizacij predstavijo pričakovanja oziroma potrebe invalidov v zvezi z dostopnostjo do avdiovizualnih medijskih storitev, ponudniki pa svoje zmožnosti v zvezi z zagotavljanjem dostopnosti v svojih storitvah.

Za udeležbo na srečanju je potrebna predhodna prijava udeležbe najkasneje do 6. decembra 2022 do 14. ure na elektronski naslov: info.box@akos-rs.si, s sklicem na številko 0043-9/2022. Prijavljenim bo dan pred dogodkom na elektronski naslov posredovana  webex povezava na srečanje. Z namenom udeležbe čim širšemu krogu zainteresiranih subjektov in hkrati čimbolj učinkovite izvedbe srečanja je število prisotnih omejeno na 2 osebi iz posamezne organizacije oziroma na posameznega ponudnika.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava