Skoči do osrednje vsebine

Pojasnilo agencije o predlogu Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev

Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije zaradi omenjanja agencije v nekaterih medijih v kontekstu nalog, ki jih predvideva predlog Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev, zaradi pripisanega negativnega konteksta, pojasnjuje, da gre za predlog, ki je v postopku v javne obravnave, tako zakon še ne velja.

Agencija poudarja, da je predlog Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev pripravilo Ministrstvo za digitalno preobrazbo, pri čemer se z zakonom določa zgolj pristojni organ za izvajanje evropske uredbe digitalnih storitvah (DSA), ki je za države članice obvezujoča in se uporablja neposredno. Z uredbo so tako že določene naloge, ki jih bodo izvajali pristojni organi.

Uredbo sta konec leta 2022 sprejela Svet in Evropski parlament, v postopku njenega sprejemanja pa slovenski poslanci Evropskega parlamenta niso nasprotovali.Za vsebinske rešitve zakona, ki v slovenski pravni red vnaša omenjeno uredbo EU, je pristojno Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava