Skoči do osrednje vsebine

Agencija gostila predstavnika Mednarodne telekomunikacijske zveze

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije obvešča javnost, da je ob boku srečanj v okviru Blejskega strateškega foruma (BSF 2023), na pobudo Ministrstva za digitalno preobrazbo gostila visokega predstavnika Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU), dr. Cosmasa Zavazava, direktorja Urada za razvoj telekomunikacij na ITU. Direktor agencije mag. Marko Mišmaš je s sodelavci predstavil primere dobre prakse na področju digitalizacije, zlasti Geoportala AKOS, ki omogoča celovito sliko o elektronskih komunikacijah in drugi infrastrukturi, ki je na voljo v Sloveniji.

Geoportal AKOS prebivalcem in državnim organom omogoča podroben vpogled v podatke o fiksnih in mobilnih omrežjih, vključno z razvojem 5G, belimi lisami in načrtovanimi investicijami. Geoportal AKOS je prepoznan kot eno boljših orodij za kartiranje in je tudi na mednarodni ravni pogosto predstavljen primer dobre prakse.

Agencijo in ITU sicer že vrsto let dobro in tesno sodelujeta, še posebej pri izmenjavi izkušenj s področja kartiranja širokopasovnih povezav in ostalih podatkov, kar je bila tudi tema tokratnega srečanja.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava