Poziv operaterjem za prijavo prihodkov

Sreda, 13.03.2013

Vse operaterje pozivamo, da najkasneje do 31. marca 2013 posredujejo podatke o višini prihodkov iz zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oziroma iz izvajanja javnih komunikacijskih storitev doseženih v letu 2012.

 

Omenjeni prihodki so osnova za izračun oziroma odmero letnega plačila operaterjem na podlagi obvestila. Prihodek naj bo izražen v evrih, zaokrožen na dve decimalki in naj ne vsebuje davka na dodano vrednost.

 

Zaradi poenostavitve postopka smo se odločili, da nam lahko prihodke prijavite v okviru posebnega vprašalnika za prijavo prihodka, ki je dostopen preko preko portala https://partner.apek.si. Dostop je omogočen vsem, ki že imate svoj uporabniški račun (obrazec za letni prihodek se nahaja v rubriki e-Dokumenti).

 

Če uporabniškega računa še nimate, si ga lahko ustvarite na naslovu https://partner.apek.si - kliknite na povezavo »Registracija novega uporabnika« in sledite postopku. V kolikor boste želeli dokument oddati tudi elektronsko, boste za to potrebovali prijavljeno digitalno potrdilo. Izpolnite in pošljite vlogo na strani https://partner.apek.si/e-dokumenti/  ter kliknite na povezavo »Vloga za dodelitev dostopa«.

 

Tisti operaterji, ki bi raje poslali natisnjen, izpolnjen, podpisan in žigosan obrazec po pošti, lahko to še vedno storite. V tem primeru si po zgoraj opisanem postopku ustvarite uporabniško ime (če ga še nimate), saj boste le tako lahko prišli do obrazca.

 

Vprašalnike je potrebno izpolniti in oddati najkasneje do 31. marca 2013.

 

OPOZORILO : Prijavo prihodkov so dolžni oddati vsi operaterji, ki so bili dne 31.12.2012 v uradni evidenci operaterjev, ki jo vodi agencija. Če do navedenega datuma podatka o prihodku ne bomo prejeli, bomo uporabili podatek o celotnem prihodku operaterja iz preteklega leta, ki je naveden v evidencah Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES).
 

Pri pošiljanju podatkov se sklicujte na našo opravilno št. 38212-1/2013.
 

V primeru tehničnih vprašanj se obrnite na  uros.golob@apek.si

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.