Poziv MIZŠ za ugotavljanje tržnega interesa operaterjev elektronskih komunikacij za gradnjo širokopasovnih priključkov s prenosno hitrostjo vsaj 100 Mb/s na območju občine Ormož

Torek, 02.09.2014

Agencija obvešča operaterje elektronskih komunikacij, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) na svoji spletni strani objavilo poziv za ugotavljanje tržnega interesa operaterjev elektronskih komunikacij za gradnjo širokopasovnih priključkov s prenosno hitrostjo vsaj 100 Mb/s na območju občine Ormož.

 

Občina Ormož je 19. 3. 2014 na spletni strani AKOS objavila poziv zainteresiranim soinvestitorjem pri načrtovani gradnji odprtega širokopasovnega FTTH omrežja na območju štirih naselij občine Ormož, in sicer : FTTH Trgovišče, FTTH Velika Nedelja, FTTH Mihovci pri Veliki Nedelji in FTTH Pavlovci.

 

V okviru navedene gradnje odprtega širokopasovnega FTTH omrežja, ki bo sofinancirana tudi iz javnih sredstev, je uporaba javnih sredstev dovoljena samo na področjih, na katerih ni na voljo ustrezna širokopasovna infrastruktura in na katerih ni tržnega interesa za njeno gradnjo.

 

Neposredni tržni interes za gradnjo širokopasovnega omrežja na območju zgoraj navedenih štirih naselij je potrebno še ugotoviti, zato je Direktorat za informacijsko družbo pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pozval vse zainteresirane operaterje, da izrazijo tržni interes za gradnjo na območju navedenih štirih naselij občine Ormož.

 

Poziv za ugotavljanje tržnega interesa je dostopen prek povezave.

 

Zainteresirani investitorji in ponudniki infrastrukture lahko pošljejo izpolnjene obrazce z izkazanim tržnim interesom najkasneje do 22. 9. 2014 do 12. ure na naslov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.