Posodobljen AKOS Test Net

Sreda, 11.07.2018

Agencija je nadgradila in posodobila AKOS Test Net merilno orodje. Z današnjim dnem je nadgrajena tako spletna različiča, kot tudi Android in iOS aplikaciji. V novi spletni različici so podprte meritve višjih hitrosti, prav tako pa je dodan tudi odjemalec Java, ki omogoča naprednejše meritve samo z enim klikom. Android in iOS aplikaciji uporabljata novo svetlo grafično podobo ter med drugim omogočata izbiro merilnega strežnika (tudi v tuji državi).

Zainteresirani uporabniki imajo možnost uporabe AKOS Test Net programskega merilnega orodja, ki jim omogoča izvajanje meritev hitrosti in kakovosti širokopasovne povezave, ter tako zagotavlja pregledne in izčrpne informacije o trenutni kakovosti storitve širokopasovnega dostopa. Merilno orodje temelji na načelu odprte kode in odprtih podatkov, njegov namen pa je uporabnikom zagotavljati pregledne in razumljive informacije.

Odprti podatki, ki so objavljeni na spletni strani, so na voljo pod licenco Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). Podatki so prosto dostopni splošni javnosti za namene informiranja, uporabe, razširjanja in druge načine uporabe.

Vsi podatki, pridobljeni s pomočjo sistema za spremljanje kakovosti širokopasovnih storitev AKOS Test Net, so izključno informativne in ponazorilne narave. Sistem AKOS Test Net temelji na podatkih zbranih s pomočjo množice uporabnikov (crowdsourceing), ki povečuje uporabno vrednost in verodostojnost meritev s povečanjem števila izvedenih meritev. Meritev, ki je rezultat uporabe AKOS Test Net-a, zaradi številnih dejavnikov, ki lahko nanjo vplivajo, predstavlja zgolj uporabniško izkušnjo, ki pa v večini primerov ni neposredno povezana s samo kakovostjo omrežja operaterja oziroma širokopasovnega priključka.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00
Brezplačna stevilka 080 2735
PON - PET 9:00 - 13:00
© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.