Obvestilo uporabnikom mobilnih storitev v EU

Torek, 22.08.2017

Na agencijo se je v zadnjem času obrnilo nekaj uporabnikov elektronskih komunikacijskih storitev v mobilnih omrežjih s pojasnilom, da imajo v primeru gostovanja pri uporabi storitev v državah članicah Evropske unije nekatere težave.

 

Uporabniki tako navajajo, da na primer med gostovanjem v EU ne morejo uporabljati storitve prenosa podatkov oziroma da se v EU ne morejo povezati z omrežjem izbranega partnerskega operaterja. Pri obravnavi nekaj primerov smo ugotovili, da je pri nekaterih izbranih paketih potrebno za uporabo mobilnih storitev v primeru gostovanja vključiti dodatne funkcije, ki gostovanje šele omogočijo (navodila so dostopna na spletnih straneh operaterjev). Motnje pri uporabi storitev se pojavijo tudi v primeru, ko je omrežje preobremenjeno zaradi večjega števila uporabnikov na relativno majhnem prostoru (na primer kamp) oziroma so v območju slabega pokrivanja s signalom, vendar to ni v domeni slovenskega operaterja.

 

V kolikor se torej v tujini soočate s težavami pri uporabi elektronskih komunikacijskih storitev v mobilnih omrežjih, vam svetujemo, da se obrnete na izbranega operaterja (s katerim imate sklenjeno naročniško oziroma predplačniško razmerje), kjer boste dobili vse potrebne informacije v zvezi z delovanjem storitev v primeru gostovanja.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.