Monitor: digitalno radijsko oddajanje

Sobota, 11.04.2015

Agencija odgovarja novinarju Mateju Hušu.

 

Ali so v Sloveniji trenutno podeljene kakršnekoli frekvence za DAB+ in ali kdo oddaja na njih? Ali ima RTV še dodeljeno frekvenco na Krvavcu ali ne?

Trenutno v Sloveniji nima nihče dodeljena frekvence za DAB+.

Kakšne aktivnosti je AKOS že izvajal ali izvaja, za vpeljavo digitalnega radijskega oddajanja v Sloveniji?

Agencija pripravlja osnutke razpisnih dokumentacij za omrežje DAB+ ter za podelitev pravic za razširjanje radijskih programov v digitalni tehniki. Pred tem je agencija izvedla posvetovanje preko spletne strani, sodelovala pa je tudi na srečanju izdateljev radijskih programov na GZS, kjer je bila tema uvedba digitalnega radia v Sloveniji.  

Kdaj pričakujete, da bo objavljen razpis za frekvence za nacionalno omrežje DAB+ in javni razpis za dovoljenje za razširjanje radijskih programov v digitalni tehniki?

Ko bo pripravljena razpisna dokumentacija za podelitev pravic za razširjanje radijskih programov v digialni tehniki, jo bo agencija skladno z Zakonom o medijih posredovala v soglasje Svetu za radiodifuzijo. Če bo dobila soglasje Sveta za radiodifuzijo, agencija predvideva, da bi oba razpisa (za omrežje in za pravice razširjanja) lahko objavila še pred počitnicami.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.